Wordt het een massagestoel of de stoelmasseur?
Het vakblad Praktijkblad Preventie onderzocht de verschillen. Lees het volledige artikel :[Download niet gevonden]
Meer informatie over het preventiemagazine vindt u op www.arbo-online.nl
Preventie
Het ontspannende effect van de massagestoel levert een bijdrage aan de vitaliteit en productiviteit van uw medewerkers of laat uw medewerkers Vitaal aan het werk zijn. Gebruikers zijn keer op keer verrast door het resultaat van de massagestoel. Ze ervaren een daadwerkelijke ontspanning en gaan weer vitaal aan het werk.
Deze ervaring van gebruikers maakt dat de massagestoel uitstekend ingezet kan worden in het kader van vitaliteitsprogramma’s. En dat is dan weer een mooie link naar de oorsprong van massage: het brengen van een lichamelijke en geestelijke ontspanning, nog voordat lichamelijke klachten zich voor gaan doen.
Sinds een aantal jaren wordt de stoelmasseur steeds vaker op de werkplek ingezet om medewerkers te behandelen en niet zonder succes. Als uitbreiding hierop is de inzet van een massagestoel te overwegen om medewerkers een moment van ontspanning te bieden op het moment dat het hen uitkomt en zonder een afspraak te maken.
Om verwarring te voorkomen de volgende begrippen:
Stoelmassage Masseur die cliënten ter plekke een massage biedt. Cliënt zit op een speciale stoel met de rug naar de masseur toe.
Massagestoel Een volautomatische stoel die de gebruiker een schouder, rug, billen en been massage geeft, waarbij verschillende massage technieken worden gebruikt. Bij een aantal stoelen kunnen zelfs de voeten gemasseerd worden.
Het Praktijkblad Preventie (10/2012) over de massagestoel versus stoelmasseur. Lees het volledige artikel:[Download niet gevonden]
Deze pagina gaat over de voordelen van een massagestoel.
Gebruikers ervaring
De massagestoel heeft in de afgelopen jaren een sterke technologische ontwikkeling doorgemaakt. Waren veel mensen in het verleden sceptisch over het gebruik van een massagestoel (de massages waren hard en onplezierig), nu ervaren gebruikers de massagestoel als een welkom moment van ontspanning om stijfheid van spieren te verminderen.
Gebruikers van onze massagestoelen hebben daadwerkelijk het gevoel dat er iets gebeurt is.
Gemeente Den Haag
Begin november heb ik 3 massagestoelen gekocht en laten plaatsen op 3 verschillende afdelingen van de gemeente Den Haag. De reacties zijn overweldigend! Medewerkers voelen zich gewaardeerd en men is blij dat de werkgever hun welzijn serieus neemt en hen hierin tegemoet komt. Medewerkers vinden het fijn om 15 minuutjes voor henzelf te hebben en te ontspannen. Er wordt gewerkt met inschrijflijsten en dus kunt u heel gemakkelijk tussen de werkzaamheden door even gebruik maken van de stoel. De stoel staat in een aparte, af te sluiten ruimte, en de inschrijflijst hangt op de deur van die ruimte.
De medewerkers zitten practisch de hele dag achter hun PC/bureau en raken in de loop van de dag vermoeid. Na het gebruik van de massagestoel voelen ze zich vitaler en hebben ze weer energie. Het stemt hen positief en dat komt de algehele werksfeer ten goede.
De stoel is makkelijk in gebruik en medewerkers hebben geen probleem om een programma te kiezen op het bedieningspaneel. De stoel wordt gemiddeld zo’n 70 keer per werkweek gebruikt! Het is een weldaad voor uw lijf en een prettige ervaring om te ondervinden! In een schriftje kunnen medewerkers hun reactie schrijven na gebruik van de massagestoel. Deze zijn zó positief en geweldig dat u er blij van wordt. Kortom, deze investering heeft zich wat mij betreft al terug verdiend, terwijl ze er eigenlijk pas net staan.
Bedankt Bart, voor uw advies en service. Komend jaar breiden we het aantal massagestoelen uit en kom ik bij u terug!
Massagestoel als onderdeel van het vitaliteistprogramma
Ontspanning in een massagestoel levert een bijdrage aan de vitaliteit van productiviteit van medewerkers. Dat wordt bevestigd door gebruikers die keer op keer verrast zijn door het resultaat van de massagestoel, ze ervaren een daadwerkelijke ontspanning.
Deze ervaring van gebruikers maakt dat de massagestoel uitstekend ingezet kan worden in het kader van vitaliteitsprogramma’s. En dat is dan weer een mooie link naar de oorsprong van massage: het brengen van een lichamelijke en geestelijke ontspanning, nog voordat lichamelijke klachten zich voor gaan doen.
Naast positieve gebruikers ervaringen is de massagestoel een product dat wetenschappelijk aanbevolen wordt. De afdeling Kinesiologisch Onderzoek van de Faculiteit Geneeskunde aan de Universiteit van Valencia heeft de positieve effecten van massagefauteuils op de rugspieren onderzocht en vastgesteld.
Effecten van de massagestoel:
- Verbetert & stimuleert bloedsomloop
- Ontspant spieren
- Stress reductie
- Activeert stofwisseling
- Positief effect op psyche
- Bevordert afvoer afvalstoffen
- Positief effect op schouder & rugklachten
- Vermindert de druk op de werfels en tussenwervel-schijven
Statische belasting
Met een massagestoel wordt ingespeeld op het vroegtijdig voorkomen van verzuim van medewerkers. Statische belasting kan leiden tot KANS (klachten arm nek schouder), hoofdpijn en lage rugklachten door hoge spierspanning.
In de massagestoel worden de spieren van de nek en rug met behulp van luchtdrukkussens gemasseerd en gekneed totdat er een weldadige ontspanning van de spieren optreedt.
In 15 minuten tijd verbeteren de doorbloeding en de stofwisseling en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit geeft ontspanning van de spieren, vermindert het gevoel van stress en heeft een positief effect op nek-, schouder- en rugklachten en bovenal op het welzijn van uw medewerker.
De massage stoel is laagdrempelig, het kost weinig tijd, uw medewerkers kunnen gekleed plaatsnemen op ieder wenselijk moment. U hoeft geen afspraak te maken met een masseur. Kosten voor uw bedrijf zijn éénmalig.
Wat doet de massagestoel
Voorafgaand aan de massage scant de stoel de medewerker op lengte, zodat de massage altijd op de juiste hoogte begint. De massagestoel past een combinatie toe van diverse massagetechnieken en kent diverse automatische massageprogramma’s.
De handmatige modus geeft de gebruiker de mogelijkheid om zelf de plaats en vorm van de massage te kiezen. Luchtdrukkussens (airbags) zorgen voor een aangename massage van rug, billen, benen en eventueel voeten.
Ervaar het zelf
De massagestoel is bij veel mensen nog onbekend, daarom is kosteloze plaatsing van een stoel gedurende een week bespreekbaar.
Een professionele massagestoel is er al vanaf €1.340 exclusief btw en afleverings-kosten.
Fiscaal aantrekkelijk
De overheid stimuleert vitaliteit op de werkplek. Eén van de maatregelen is het fiscaal aantrekkelijk maken van massage op de werkplek. Dit kan zowel stoelmassage zijn, maar zeker ook een massagestoel. De overheid heeft via de belastingdienst twee belasting voordelen:
1. Fiscaal aftrekbaar
De kosten van de een massagestoel kunnen volledig als bedrijfskosten worden afgetrokken. Vanzelfsprekend kan ook de BTW teruggevorderd worden.
2. Geen loonbelasting
Over de kosten van een massagestoelen hoeft geen loonbelasting betaald te worden, mits de massagestoel is opgenomen in het Arbo-plan en het gebruik van de massagestoel plaatsvind onder werktijd.
Over Eslem
Eslem is sinds 2008 de Expert op het gebied van massagestoelen en -producten. Eslem is gevestigd in Antwerpen en heeft een eigen showroom waar diverse stoelen ervaren kunnen worden.
Naast verkoop bieden wij ook huurkoop en verhuur van massagestoelen. Wij hebben als doel iedereen een moment te bieden om daarmee een bijdrage te leveren aan een iets meer ontspannen België.
Hoe verder
1. We komen graag langs om de mogelijkheden te bepreken als eerste orientatie. Bel voor een afspraak bij u in de praktijk
2. Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom om zelf onze massagestoelen te ervaren (kan desgewenst ook s’avonds).
Eslem
Barnkrachtstraat 30 (zijstraat Bredabaan)
2170 Antwerpen
Telefoon
0484 / 613 666
Kantooruren: 09:00-17.30uur
Showroom bezoeken: op afspraak
(bezoek ook ’s avonds of op za-zo)
Brochure
Download hier de [Download niet gevonden]
Interessante links over gezondsheidspreventie:
Artikel FD over Preventiecompas
Website preventiecompas
Website convenant gezond gewicht
WellVit:, hét wellness en vitaliteitspodium voor werkgevers, werknemers en wellness professionals
Debat BNR over Vitaliteit “Kun je een medewerker aanspreken op zijn of haar vitaliteit?”
Op 18 april 2011 organiseerde BNR een debat over Vataliteit met een aantal prominente sprekers. Wilt u het debat terughoren? klik hier voor deel 1 en deel 2